<$BlogRSDUrl$> <$BlogRSDURL$>

maandag, januari 26, 2004

UREN DAGEN NICHTEN (21)

In het ziekenhuis voert Cecil, in navolging van het 'Red de koetjesreep'-initiatief, een campagne onder het motto: 'Cecilmelk redt!' En inderdaad, na het innemen van Cecilmelk, voelen Lowazzie, Huug en Piglet zich als herboren.

De Cecilmelk-aandelen gaan weer de hoogte in, tot blijkt dat er serieuze nevenwerkingen zijn: de omvang van Piglets hoofd is verdubbeld en ze krijgt massa's werkaanbiedingen omdat ze er nu nóg intelligenter uitziet. Kardinaal Joos slaagt er niet meer in een zinnig woord uit te brengen. Aangezien dit echter niet opvalt bij zijn parochianen, wordt hij toch uit het ziekenhuis ontslagen. Lowazzie en Huug besluiten samen een natuurwinkel op te richten en lopen verkleed als Grote en Kleine Smurf rond in Gent.

Ondertussen biecht Merlina op dat ze ooit iets gehad heeft met Iris van Vanda Vanda om aan vrijkaartjes te komen voor Eurosong. Ze belooft dat ze het nooit meer zal doen als Hulla haar een perskaart geeft om Eurosong-verslaggeefster te worden voor FuckFashion.be. Hulla houdt zijn antwoord nog in beraad.

Atari besluit Moslim te worden en verandert zijn naam in Mohammad Ali ibn Yazdanyar. Hij verwart Tjuppe, die toevallig een camel-toe-string aanheeft, met een kameel. Tjuppe slaat op hol wanneer Atari hem probeert te berijden en verschuilt zich in het dierenasiel bij het Citadelpark. Daar leert hij een heleboel nieuwe vrienden kennen. Onder andere het Ierse schaap dat zo door Bruno Biserbyt mishandeld werd en dat asiel aanvroeg in Gent.

Ondertussen is de rode zetel van Kip vroeger geleverd dan verwacht. Haar moeder zegt: ja, het is toch wel een schone zetel, alleen jammer dat er nu al zo van die rare vlekken op zitten. Bart Vandamme zwijgt in alle talen.

[Door Lowazzie]