<$BlogRSDUrl$> <$BlogRSDURL$>

donderdag, januari 22, 2004

UREN DAGEN NICHTEN (20)

Hullabaloo snapt het niet. Hij dacht zijn punt duidelijk gemaakt te hebben door zijn site tijdelijk off line te halen, maar het ding staat er amper op en hop: daar beginnen zijn bezoekers wééral te reageren! Misschien moet hij maar eens aankloppen bij Atari, en een housedeuntje integreren. Dat schijnt toch altijd enkele bezoekers af te schrikken, en dan vooral bezoekers die surfen van op het werk.

Piglet is haar werk overigens kwijt. Na de botsing met Merlina ligt ze in het ziekenhuis met een verbrijzeld kaakbeen. Extreme Makeover is reeds ter plaatse. Merlina is ongedeerd dankzij haar nieuwe schokopvangende kapsel en staat Piglet dag en nacht bij door zachtjes liedjes van Army Of Lovers en de Pet Shop Boys te neuriën.

Ondertussen nemen Lowazzie en Huug het er eens goed van in Amsterdam. Ze komen per ongeluk terecht op een weblogmeeting met Reet, Merel, GeenStijl en VolkomenKut. die zijn niet tuk op al die (semi-)Vlamingen en slaan het duo hardhandig in elkaar. Ze komen terecht naast Piglet in het ziekenhuis en ook voor hen is Extreme Makeover ter plaatse. Een storm van verontwaardiging barst los en de roep naar geweldloos bloggen klinkt steeds luider.

Verschillende blogs gaan op zwart en heel wat ook op roze.

"Ongehoord", vindt Kardinaal Joos, want naast homo's, gehandicapten, politici en schrijvers vindt hij uiteraard ook webloggers uitschot. En dus zeker bloggende homo's! Hij wil net aan P-Magazine, Ché en Het Parochieblad uitleggen waarom als er wordt gebeld. Tjuppe staat aan zijn deur en probeert de kardinaal te wurgen met een string. Gelukkig voor de kardinaal moet Tjuppe ook nog gaan basketten, en wordt het werk niet afgemaakt. Joos wordt naar het ziekenhuis overgebracht.

En Kip is ondertussen ook weer geland in België. Ze hoort dat Drs Bart Vandamme vast zit in Dublin, waar hij verplicht moet luisteren naar toespraken van Bono, en wil er naartoe vliegen. Helaas komt Sobelair niet meer van de grond. Ryanair zou wel willen maar mag niet meer van de Ierse regering, sinds ze er verantwoordelijk voor worden geacht Bruno Biserbyt naar hun schone groene land te hebben gebracht. Die zit dan weer in de cel in een Ierse gevangenis voor herhaaldelijke intimiteiten met het schaap van Ierse minister van Landbouw.

Ondertussen besluit Cecil op bezoek te gaan in het ziekenhuis...

[Door Bart Vandamme]