<$BlogRSDUrl$> <$BlogRSDURL$>

maandag, januari 19, 2004

UREN DAGEN NICHTEN (17)

Ondertussen zijn we een dikke maand verder en heel wat zaken zijn gewijzigd.
Piglet heeft uiteindelijk een job te pakken. Ze is aangesteld als officiële psychologische begeleider van de Eurosong-kandidaten. Een boeiende job, want je krijgt er de kans om in contact te komen met supersterren als Xandee, Storm en Nicole en Hugo! Het is ook een zware job want veel artiesten kampen al vlug met vanthiltinitis of hebben last van het Simonart-syndroom. Ook Hulla en Atari lopen rond op de set. Zij zijn met Fuck Fashion officieel stylist van de hele show. Evenmin een eenvoudige taak, want Hulla wilde er een kleurenfabriekje van maken, en Atari had dan weer iets in gedachten met massa's sjaals en roze foulards.

Merlina heeft zitten nadenken en overweegt zelf deel te nemen aan Eurosong. Met zoveel bekenden in de organisatie kan de overwinning haar amper nog ontglippen. Ze contacteert dan maar Cecil in de hoop dat die haar een Sony-stemvervormertje kan bezorgen, om wat leuke effectjes op het nummer te zetten. Qua look twijfelt ze nog tussen een Kazachse theemuts of een nieuw kapsel van Atari's kapster. Ook Kip zou wel willen meedoen, maar die concentreert zich toch eerst op haar filmcarrière. Een aanbieding van Jan Verheyen om in Team Spirit 3 mee te doen legt ze naast zich neer wegens geen functionele voetbalscènes. In plaats daarvan zegt ze toe voor een karatefilm, waarvan ze had begrepen dat ze samen met 'Vandamme' mocht spelen. Eilaas bleek het om Jean-Claude te gaan, en dus niet om Bart. Bart Vandamme zelf zit tijdelijk in Dublin, waar hij de uitgeweken Bruno 'Biserbyt' een bezoekje brengt. Het laatste wat van die vernomen wordt is dat ze samen zingend met een vat Guinness de Ierse bergen in trekken.

Ouderdomsdeken Bompa Lowazzie (tja, in snotneusmilieus als het weblogwereldje ben je al vlug bejaard) is dan weer een eigen zaak begonnen. Hij verkoopt zijn oude voorraad rood ondergoed, omdat hij toch geen examens meer hoeft te doen, en hij er tegenwoordig ook niet meer in past. De strings verpatst hij zelfs aan halve prijs! Dat is zeker bij Tjuppe niet in dovemansoren gevallen. Die overweegt ernstig meteen de hele collectie op te komen.

Wat hij er mee van plan is, dat komt u later wel te weten...

[Door Bart Vandamme]