<$BlogRSDUrl$> <$BlogRSDURL$>

dinsdag, november 25, 2003

UREN, DAGEN, NICHTEN (12)

In het trainingskamp aangekomen verwijdert Dimi zich eventjes. Groot is de verbazing van de anderen als even later het kamp omsingeld wordt door tientallen met Kazachse theemutsen versierde strijders. Een glunderende Dimi verschijnt aan de zijde van DJ Mel I Sa. Ze maken zich bekend als leiders van het Kazachs Kabouter Theemuts Bevrijdingsleger.

De Al-Qaeda-strijders worden onmiddellijk een kopje kleiner gemaakt. Voor de buitenlandse sympathisanten hebben ze een andere straf voorzien. Piglet wordt huisslavin van DJ Mel I Sa. Hulla en Atari worden vastgebonden op de rug van een kameel en zonder enige vorm van voedsel of drank de woestijn ingestuurd. Eerst moeten ze echter nog de rituele verbranding van hun Teigetje- en Disneykasteelmuts aanschouwen. Beiden barsten in hevige tranen uit.

Even verderop wordt Bart Vandamme opgepikt door het KKTBL. Hij krijgt de rol van adjunct van Opperbevelhebber Dimi aangeboden. Hij accepteert die rol vol enthousiasme.

Kip ontwaakt uit haar champagneroes en stormt vol afschuw naar de cockpit als ze merkt dat ze met haar hoofd lag te slapen op de grootste en dikste gijzelnemer. Ze overmeestert de piloot en stuurt eigenhandig het vliegtuig terug naar de vertrekplaats. Niet geheel vertrouwd met de besturingstechnieken van een vliegtuig komt ze in botsing met de reddingsmissie van Alcor, Le Feux en Bart. Als bij wonder overleeft ons viertal de klap en komt midden in de oceaan terecht.

Cecil wordt door minister van Justitie Laurette Onkelinx eigenhandig de gevangenis uitgewerkt. De koninklijke ambities en z'n onredelijke eisen werden haar te gortig. Aan zijn luizeleventje in de gevangenis en de afpersing van z'n medegevangenen houdt Cecil een aardige duit over. Hij start er een grote fabriek voor Cecilmelk mee op. Daarnaast begint hij ook een kledingslijn waarvoor Vlied wordt aangeworven.

Broeno ziet zijn kans op wraak schoon. Hij wil de flesjes Cecilmelk in een aantal warenhuizen vervangen door rattenvergif.

[Door: Tjuppe]