<$BlogRSDUrl$> <$BlogRSDURL$>

vrijdag, november 21, 2003

UREN, DAGEN, NICHTEN (10)

Wanneer Walter Grootaers merkt dat zijn huis twee nieuwe bewoners telt is hij door het dolle heen. Hij trommelt heel schrijvend Vlaanderen op maar wanneer de benieuwde fotografen de slaapkamer snuffelend insluipen zijn Atari en Balloo al lang ontsnapt, met de hulp van Lynnie. Met haar geblutste vroemtuig raast ze naar het Al Qaeda trainingskamp om orde op zaken te stellen. Plots duikt een auto op uit het niets en Lynnie remt te laat. De twee vroemtuigen knallen tegen mekaar en een Kazachse theemuts dwarrelt door de lucht. Wanneer Atari, Balloo, Lynnie, Piglet en Dimi bekomen zijn van de klap besluiten ze een taxi te bellen om hen naar de Kazachse steppe te voeren.

Groot is hun verbazing wanneer ze Bart Vandamme op een kameel zien aandraven. "Mijn nieuwe vriendje", murmelt hij. Piglet belt snel naar Kip om juridisch advies in te winnen. Kip blijkt op een door al Qaeda gekaapt vliegtuig onderweg te zijn naar de Verenigde Staten en de nerveusiteit slaat dan ook toe. Piglet houdt zoals steeds het hoofd koel: "Dit is een prima test voor Alcor, Le Feux en Bart". Het trio snelt zich op een vliegtuig en ze zetten de achtervolging in. Het vliegtuig haalt niet genoeg snelheid en dan besluiten ze maar om Kylie overboord te gooien.

Ondertussen is de taxikameel terug in de Kazachse steppe en Dimi bedenkt plots dat hij zijn theemuts is kwijtgespeeld. Piglet verzekert hem om vlied opnieuw te contacteren om een hip mutsje te breien. Iedereen tevreden? Toch nie. Wanneer Cecil te horen krijgt dat Dimi een hippe gebreide muts krijgt wil hij er ook één. Broeno heeft zich ondertussen ook op het trainingskamp gestort om daar zijn zoete wraak voor te bereiden op Cecil. En daar ontmoet hij DJ Mel I Sa...

[Door: hullabaloo]