<$BlogRSDUrl$> <$BlogRSDURL$>

vrijdag, januari 20, 2006

UREN DAGEN NICHTEN (42) Big blogger 

Dag 6 in het Big Blogger Huis

Occie heeft Fresco nog steeds opgesloten in de sauna. Tot hij hem in geuren en kleuren vertelt hoe sexy hij Occie vindt, komt hij er niet uit. Tot nu toe zit Fresco al drie dagen in de ondraaglijke hitte. Merlina brengt hem om het uur een fles water in ruil voor exclusiviteit op de foto's die ze van zijn steeds roder wordende lichaam neemt.
Ondertussen uit Spikey zijn woede in de dagboekkamer, "wat heeft die Fresco dat ik niet heb? Het lijkt wel alsof je alleen meetelt in deze wereld als je een blog hebt". Big Blogger ontdekt op dat moment dat Spikey geen weblog heeft en laat hem automatisch nomineren.

Baloo en Jacques discussiëren met Bietje en Duvelman over het esthetische van een vrouwenlichaam versus dat van een man. Dimi werd door Big Blogger van de discussie weggelokt omdat hij teveel verwarring zaaide "geen plaats voor nuances, dit is een vtm programma". Hij is aan het touwtjespringen in de tuin. Door niemand opgemerkt gooit Jacques een rohypnolletje in de bacardi cola van Duvelman.

Dominiek en Piglet ruziën over het niveau van de Eurosong preselecties op Eén. BartVandamme mengt zich en bewierrookt de merites van Sonny O'Brien. Kip wil dat ook Jeason niet vergeten wordt.
In de dagboekkamer lucht Piglet haar hart "die hetero's moeten met hun poten van mijn Eurosong afblijven! Wat denken die wel? Zoals Elvis de rock gepikt heeft van de zwarten, gaan zij eurosong stelen van mijn volk?! Gay rights for gays!"
Deze spreuk lokt Dykes & the City die een mix inzet van Pet Shop Boys met Miss Kittin. Big Blogger legt de elektriciteit af omdat de kijkers meer geïnteresseerd zijn in Laura Lynn. Occie bezingt dan maar live zijn liefde voor Fresco. Big Blogger legt de elektriciteit meteen weer aan.

Huug is gekraakt onder de psychologische druk en smeert zijn boterhammen tegen de cameralenzen. Jacques ziet zijn kans schoon en leidt Duvelman mee naar de slaapkamer. Baloo probeert Bietje af te schudden, maar die is net aan zijn rede over de Ierse onderdrukking begonnen. "Kip! Breng mij nog een Guinness! I'm on a roll" Kip, woedend om zoveel gecommandeer, gooit de Guinness naar zijn hoofd en Baloo ontsnapt, Spikey in zijn kielzog.

Big Blogger confronteert Bartvandamme met Piglets uitspraken in de dagboekkamer. "De Slons!" roept hij uit "waar zou ze staan zonder hetero's?! Ze zou niet eens geboren zijn! Voelt zich beter dan ons en ze heeft niet eens werk!" Bavada's populariteit bij de werkloze lesbo's -een aanzienlijk deel van de kijkers- neemt een diepe duik.

Presentator Cecil en bevallige assistente Lynnie zetten de polonaise in, specialist Bernard legt de kijkers het verschil tussen de west-vlaamse deelnemers en de rest uit. Als VTM merkt dat de kijkers afhaken, schakelen ze terug naar het Big Blogger huis, waar Dimi Fresco met zijn springtouw uit de sauna bevrijd heeft. Fresco klimt, uitzinnig door dehydratatie, op het dak, verblind door de cameraflitsen van Merlina. Op dat moment vliegt The Girlfriend over het huis en dropt een krat Bolli voor Dykes &the City... recht op Fresco's hoofd.


(door P & M)