<$BlogRSDUrl$> <$BlogRSDURL$>

vrijdag, mei 27, 2005

UREN DAGEN NICHTEN (37) De kleine 

Nadat hij zich uit zijn licht verhakkelde vroemtuig had gehesen, stormde Dimi dolenthousiast op Huug af. "We krijgen een jongen", riep hij snikkend van geluk. Huug stopte onmiddellijk met het zingen van zijn Gentse deuntjes. "We? Wat bedoel je met we?", stamelde hij en sloeg groen uit van schrik.

"Ja, we krijgen een jongetje. De zaadjes die je in de backend van Gent.blogt hebt achtergelaten, zijn goed terecht gekomen, schat!", kirde Dimi. De schrik sloeg Huug nu definitief om het hart. In Dimi's vroemtuig zag hij een vol pakje sigaretten liggen. Na 17 dagen 5 uur 10 minuten en 3 seconden kon hij zich niet langer houden. Hij griste het pakje weg en stak alle sigaretten tegelijkertijd aan.

Ook de rest van de bende is met verstomming geslagen. De eerste die weer bij haar positieven komt is Dykes And The City. Ze gooit een kwade blik richting Dimi, mompelt iets als "typisch voor de fags op m'n Trouble om zeep te helpen" en sleurt The Girlfriend mee naar hun spiksplinternieuwe Jaguar.

Merlina weet ondertussen met haar geluk geen blijf: "Moh ventjes toch, ik ga m'n buitenverblijf onmiddellijk herinrichten zodat ik voor jullie kleintje kan zorgen." Ook Occie en Duvelman lijken tevreden: wat die twee kunnen, kunnen wij ook. Ze voegen nog in de fuifzaal de daad bij het woord.

De blijde boodschap van Dimi doet ook de commerciƫle talenten van Bavada en Hullabaloo onluiken. Het zangtalent van Huug en de knappe looks van Dimi moet me een kindsterretje opleveren dat m'n koor internationale bekendheid zal bezorgen, denkt Bavada. Hulla ziet de cheques al binnenstromen voor de fotoreeks over de bevalling. Beide steken de gelukkige ouders dan ook een contract onder de neus.

Piglet, bernard en Cecil bereiden ondertussen hun Great Escape uit de instelling voorziening voor en sluipen ondertussen stilletjes in de richting van het vroemtuig. Met veel geknetter krijgt Piglet het ding aan de gang. "See you in Athens!", schreeuwt ze. De protesten van Cecil en bernard dat zij naar Brussel willen, weet ze handig te smoren door 2 welgemikte vuistslagen.

En Kip? Zij heeft zich stilletjes in een ander lokaal van de instelling. Eindelijk rust, eindelijk kan ik studeren! Maar tiens, wat doet dat briefje in haar cursus?

[Door Dimi]