<$BlogRSDUrl$> <$BlogRSDURL$>

vrijdag, mei 27, 2005

UREN DAGEN NICHTEN (36) De fuif 

Occie stond naakt voor de spiegel. "Gho, wat ben ik toch mooi!", mijmerde hij. "En Die Poep dan! Stond m'n hoofd maar andersom, dan kon ik Het Ding nog wat beter bewonderen..." Occie probeerde zijn hoofd 180° te draaien om zo een beter zicht te krijgen, maar dat resulteerde enkel in nekpijn. "Hou maar op", riep Duvelman vanuit het bed. "Je gat is veel te gepolijst. Geef mij maar een harige karakterreet, zoals die van Bietje!" Duvelman was duidelijk in zijn gat gebeten door de gebeurtenissen van de voorbije nacht.

Hij besloot dan maar nog wat te gaan trainen en liep richting Izzehemse haven. Nadat hij een halve kilometer langs de vaart had gelopen, gezwommen en gefietst, botste hij plots op Hullabaloo en The Girlfriend. Beiden waren foto's aan 't nemen van de vergane Izzehemse industrie voor hun respectieve fotologs. Ze waren net ruzie aan 't maken om de beste plekjes toen Duvelman tussenbeide kwam. "Neemt anders allebei foto's van mijn geschoren benen, stelde hij voor, maar een oplossing was dat niet, want terstond barstte een ruzie los over wie welk been mocht hebben. "Gaat dat hier nu godverdomme ne keer stil zijn!", brulde Kip plots. Die had zich teruggetrokken in een verlaten container in de hoop op haar gemak te kunnen studeren. Ze keilde in een woeste bui haar cursussen richting bloggers, maar een paar exemplaren belandden per ongeluk over een andere container, waarna een luid gekrijs weerklonk.

Kip had een van de veertig zwerfkatten geraakt die Merlina dagelijks kwam verzorgen. Die kon daar niet echt mee lachen, en gooide de cursussen -en per ongeluk ook twee katten- terug. Nu, omdat er van studeren, fotograferen, trainen of katten verzorgen toch niet veel meer zou in huis komen, besloot het gezelschap dan maar Piglet een bezoekje te brengen in een nabijgelegen instelling. Piglet was daar als patiënt beland, nadat ze met een ESC-overload had te maken gekregen, maar hoopte er uiteindelijk ook een job te versieren. Dat zou evenwel nog niet voor meteen zijn, want toen de bloggers arriveerden begon Piglet meteen met het debiteren van een zoveelste review van alle 59 potentiële kandidaten, een uitgebreid verslag van de vestimentaire en choreografische concepten van de editie 2003, 2004 en 2005, én van Nuno Resende's nummer vertaald naar de landstalen van alle deelnemende naties.

Terwijl Merlina haar schattie wat temperde met een spuit en een kussentje besloten Duvelman, Hulla, Kip en The Girlfriend wat rond te kijken in de instelling. Ze ontdekten er dat bernard al jaren in de instelling resideert, en dat ook cecil sedert een tijdje geïnterneerd was. Die zat opgesloten in een kamer met zachte wanden, waar hij voortdurend fulmineerde tegen Micro$oft, en voorts onafgebroken zijn bewondering voor madonna, sony en disney bundelde in vreemde chants.

In een zaaltje naast de instelling was Bavada ondertussen bezig met een benefietoptreden van zijn koor, ten voordele van de 13 meest recente ontslagen collega's bij het boekskesfabriekje. Als special guest hadden ze Huug uitgenodigd, die samen met Lily Castel klassieke Gentse volksdeuntjes kwam zingen. Alles verliep goed, en het publiek van bloggers en andere psychiatrische patiënten wist de voorstelling wel te smaken. ...Tot Dykes And The City plots opdaagde. Die had de zaal gereserveerd voor een editie van Trouble, en borstelde alle aanwezigen hardhandig buiten, op Huug na. Die mocht zijn Gentse deuntjes blijven kwelen. Dykes zette er dan wel eigenhandig een stevige beat onder. Ondertussen stroomde het volk toe, en ook alle bloggers besloten de beentjes eens te strekken. Ze waren er nu toch.

De fuif liep lekker, en alles verliep perfect... tot plots een enorm gedaver uitbrak! Gegil weerklonk, een stofwolk steeg op en pas enkele seconden later werd duidelijk wat er was gebeurd. Een vroemtuig leek zich door de muur van de zaal te hebben geboord. ... Het was Dimi, en die had onthutsend nieuws...

[Door Bavada]