<$BlogRSDUrl$> <$BlogRSDURL$>

vrijdag, december 03, 2004

UREN DAGEN NICHTEN (31)

Uren Dagen Nichten heeft een tijdlang stil gelegen, maar dat kan niet gezegd worden van de hoofdrolspelers. Na zo'n half jaar afwezigheid pikken we de draad weer op. Piglet en Merlina zijn ondertussen gaan samenwonen en dat brengt een en ander met zich mee. De drie kittens die ze om redenen van schattigheid hadden in huis genomen, hebben ondertussen het heft in handen genomen, en zwaaien de plak. Kiwi heeft zich opgewerkt als gezinshoofd en deelt de lakens uit, niet zelden nadat hij ze eerst vakkundig in reepjes heeft gescheurd.

Mede daardoor denkt Piglet ondertussen ernstig na over het opstarten van 'PsychoPiglet', een site waar iedereen met psychische, psychologische of zelfs psychopatische problemen zal terechtkunnen. Dimi heeft al zeven sessies vastgelegd want sinds zijn zesde blogzintuig is dolgedraaid is Dimi compleet het noorden kwijt. Hij had zijn Kazachse theemuts weer opgezet en viel willekeurig mensen lastig in het straatbeeld.

Zo ook Kip. Kip werd recent door Dimi aangeklampt met het verzoek of hij eens mocht 'friemelen'. Bavada was evenwel in de buurt en sloeg Dimi een fabriekjesblauw oog, waarna hij hem ergens in een dok dumpte.

Daar werd hij ontdekt door Hulla, die er foto's aan het nemen was voor zijn geroemde 'Abandoned Places'-reeks. Die vloekte eens serieus want Dimi verknoeide door zijn ronddobberen wel een sublieme compositie. Hulla dumpte Dimi dan maar weer in het blauwe fabriekje, en vervolgde zijn weg naar het kleurenfabriekje, binnenkort trouwens ook een 'abandoned place'...

De Kazachse theemuts was evenwel blijven liggen in het dok en spoelde middels een gunstige stroming enige tijd later aan in Dublin, waar Bietje het kleinood vond. Sinds die z'n Depeche Mode-mutske kwijt is heeft zijn glimmende hoofd serieus te lijden onder de meedogenloze Ierse weersomstandigheden en dus zette Bietje de muts meteen op zijn hoofd. Aardig meegenomen is dat de muts perfect samengaat met Bietjes marcelleke.. Een marcelleke waarin vreemd genoeg de naam van Nonkel Huug geborduurd staat.

Vreemd... Hebben Bietje en Huug elkaar dan al ergens ontmoet???

[Door Bavada]